Polgár utcai szabadstrand – Balatonmáriafürdő

Bemutatkozás

Balatonmáriafürdőn szinte minden út egy strandhoz vezet, ahol a nyaralni vágyók a magyar tenger egyik legszebb szakaszán tudják átélni a vízparti üdülés minden örömét. A Polgár utcai strand a megszokott vízminőséggel és gyönyörű kilátással várja a fűrdőzés szerelmeseit.

Vízpart

A Balaton déli partján fekvő üdülőtelepülés garantáltan belopja majd magát a kisgyerekes családok szívébe, ugyanis minden partszakasza felhőtlen szórakozást ígér. A főleg homokos Polgár utcai strand lassan mélyül, így ideális teret biztosít a legkisebbeknek a pancsolásra. A lejutást egy hosszan a vízbe nyúló stég segíti. A főszezonban kedvező időjárás esetén már a délelőtti órákban is kellemesen meleg, tiszta vízre lehet számítani. A 20 méteres partszakaszról csodálatos kilátás nyílik az északi partra, a Szigligeti várra és a Badacsony vonalaira. Mivel rengeteg faóriásnak ad otthont, az árnyékos helyek aránya rendkívül magas.

Szolgáltatások

A kicsiknek játszótér és homokozó is biztosítja az egész napos vidámságot. A parton vízibicikli bérlésre is van lehetőség azok számára, akik pedálozva szeretnék megcsodálni a szemközt húzódó panorámát. Balatonmáriafürdő nagy hangsúlyt fektet a pihenés kényelmére, így rengeteg pad került elhelyezésre a strand területén.

Étkezési lehetőségek

A Polgár utcából nyíló fürdőhely nem csak vízi kikapcsolódással, de remek büfékínálattal is büszkélkedhet. A fürdőzésben megéhezett vendégek a méltán népszerű strandételek repertoárjából tudnak szemezgetni. A forró lángos és a hideg üdítő varázsütésre visszaadja majd a felhasznált energiát.

Megközelítés

A strand Balatonmáriafürdő központjánál terül el, így a 7-es útról letérve autóval és kerékpárral is könnyű megtalálni. A vonattal érkezőkre már egy nagyobb séta vár, ugyanis a Polgár utca végén található partszakasz körülbelül 20 percnyi gyaloglásra van a vasútállomástól.