Platán Strand – Balatonboglár

Bemutatkozás

Tökéletes fürdőhely talán nem létezik, de a balatonboglári Platán strand azért jogosan pályázhatna a címre. Kifejezetten családbarát, gondozott és szerethető, amivel már első látásra meg tudja hódítani a nyaralók szívét. És ami még jobb: teljesen ingyenes a belépés.

A Platán strand a 2022-es Kék Hullám Zászló strandminősítésen 4 csillagos zászlót kapott!

Vízpart

Ahogy azt a neve is sugallja, a strandhoz egy mutatós platánsoron át vezet az út. Területének nagysága majdnem eléri a 10 hektárt, így amiatt biztosan nem kell aggódni, hogy esetleg nem lesz férőhely a parton. Nem csak a turistatömeg, de a természet is kényelmesen nyújtózik el a kb. 600 méteres szakaszon. Mindenfelé fák óriás lombja biztosítja az árnyékot, de napsütötte részekben sincs elmaradása. A díjmentesség ellenére gyönyörűen karbantartott, a tisztaságra és a fű minőségére is nagy figyelmet fordítanak.

A gondoskodást a Balaton gyorsan melegedő, és lassan mélyülő vízzel hálálja meg, amiben ráadásként még éles kavicsok és kagylók sincsenek. Kiváló adottságai miatt tökéletes választás lehet kisgyermekes családok részére és a picik kedvéért még egy napvitorlás, homokos öblöt is kialakítottak. Mivel a klasszikus déli parti fürdőhelyek vonalát erősíti, az úszkáláshoz felnőttként nagyobb távolságot kell megtenni a vízben.

Szolgáltatások

Balatonboglár egyik legkedveltebb üdülőhelyén a kényelmi szolgáltatások is magas színvonalat képviselnek. Vannak – mozgáskorlátozottak számára is hozzáférhető- mosdók, öltözők, pelenkázó, kültéri zuhanyzók, vízimentő szolgálat és némi felár ellenében értékmegőrző, napozóágy, napernyő, valamint öltözőkabinok is várják a vendégeket.

Aktív kikapcsolódás

A strandolás élményének szerves részét képezi a vízparti szórakozás, a Platán pedig ezen a téren is toppon van. A legkisebbeket modern játszóterek csábítják kalandra, az egyiken például még egy fából épített kalózhajó is helyet kapott. Röplabda, foci, tollaslabda és kosárlabda pálya garantálja, hogy a sportrajongók se unatkozzanak, de lehet vízilabdázni, lábtengózni és rengeteg színes vízibicikli kínálja kölcsönzésre magát. Ha ez nem lenne elég, egy szabadtéri edzőpark is elősegíti a testmozgást.

Étkezési lehetőség

Ennyi élmény között gyorsan megéhezik az ember. Balatonboglár sokszínű büfékínálattal orvosolja ezt a problémát: a klasszikusnak titulált balatoni hekk mellett komolyabb fogások is elhagyják a konyhát. Többek közt frissensültek, levesek és tésztaételek is csak arra várnak, hogy megkóstolják őket. Mindenki megtalálja a kedvencét, akár laktató ebédre, akár desszertre vágyik.

Megközelítés

Mivel központi részen helyezkedik el, így megközelítése gyerekjáték. Talán gyalogosan a legegyszerűbb, hiszen a Platán térről egyenesen a fürdőhelyhez vezet az út. Az autóval érkezők számára a strand előtt ingyenes parkolót biztosítanak.