Panoráma strand – Fonyód

Bemutatkozás

Fonyód városában, zöldövezeti környezetben található a sokak által kedvelt Panoráma strand. A partrész népszerűségét fokozatosan mélyülő vize, illetve szépen kialakított környezete adja. A strand 2022-ben 5 csillagos Kék hullám zászló minősítést kapott.

Vízpart

Közvetlenül a part mentén épített beton található, melyet szinte egész nap ér a nap, így kiválóan alkalmas a napozásra. A napsütötte rész mellett természetesen árnyékot adó fás területek is megtalálhatóak a parton, így azoknak sem kell aggódnia, akik esetleg félnek a leégéstől, vagy csak kedvelik a hűvösben való pihenést.

Szolgáltatások

A strand területén nem csak fürdőzésre van lehetőség, hiszen a legkisebbeket játszótér és kihelyezett játékok is várják. A sport kedvelői pedig a szezon ideje alatt a focipályát bármikor szabadon igénybe vehetik. Mindezen túl vízibiciklizésre és kajakozásra is van lehetőség. A focizás illetve a vízibicikli és a kajak mellett a strand füves területe alkalmas a mondhatni retro játékokra, mint például: a frizbizésre, labda dobálásra, tollaslabdázásra is van lehetőség.

Megközelítés

A strandot egyszerű megközelíteni a Fürdő utcáról gyalogosan és autóval is egyaránt. A gépkocsival érkezők az utcában lévő őrzött, fizetős parkolóban tudnak megállni, ahonnan egyenesen a strandra tudnak eljutni. Akik vonattal érkeznek a városba, az állomásról kijőve szinte néhány lépés alatt a parton lehetnek.