Panoráma Étterem – Balatonberény

A balatonberényi Panoráma Étterem gyönyörű balatoni kilátással, ízletes, háziasan elkészített ételekkel, otthonos, csendes környezetben várja a látogatókat egész évben. A retro hangulatú vendéglátóhely személyzete a figyelmes, kedves kiszolgálásra mindig nagy hangsúlyt fektet. A nyári forróságban az erdő fái hűsítő árnyékot nyújtanak az étteremnek és környezetének. Amennyiben az időjárás is megengedi, érdemes kiülni a teraszra, ugyanis lenyűgöző a tanuhegyek és a hatalmas víztükor látványa. Ha valaki itt jár, érdemes megnéznie a panorámát a szomszédos Somoshegyi kilátó tetejéről is.

Konyha

A hely jellegének megfelelően az étlapon elsősorban magyaros, házias fogások szerepelnek, melyeket bőséges adagokban tálalnak. A húsok kedvelői választhatnak marhahúsból, sertéshúsból, szárnyasból készült ételek közül. Az erdélyi fatányéros és a panoráma tál azoknak ajánlott, akik egyszerre többfélét is szeretnének megkóstolni. Aki egy könnyedebb étkezésre vágyik, annak érdemes kipróbálnia a tésztaételeket, vagy a rántott sajtot áfonyalekvárral. Desszertnek többféle palacsintát, vagy somlói galuskát lehet választani.

A 11:30 előtt érkezőket omlett különböző variációval, vagy ham and eggsel várják. Az étlap bőséges kínálata mellett pizzák, lepények, hamburgerek széles választékát kínálják, melyeket akár házhoz is lehet rendelni.

Megközelítés

A Panoráma Étterem Balatonberény határában, a 76-os főút mellett helyezkedik el. Az ingyenes parkolóból egy pillanat alatt megközelíthető a Somoshegyi kilátó, ahonnan gyönyörű a kilátás a Keszthelyi-öböltől egészen Tihanyig.