Örvényesi szabadstrand – Örvényes

Bemutatkozás

Az Örvényesi szabadstrand 2021 nyarától teljesen megújulva, új arculattal, új szolgáltatásokkal várja a nyaralókat és a helyieket. A korábban Platán, vagy Vadkacsa strandként ismert fürdőhely üzemeltetését egy fiatal csapat vette át, akik minőségi vendéglátást és programokat hoztak az örvényesi Balaton partra.

2022-ben 4 csillagos zászlót kapott a Kék Hullám strandminősítésen.

Vízpart

A strand egy olyan zöldövezetben terül el, ahol az óriási platán fák árnyékai fedezéket nyújtanak a nap sugarai ellen. A barnulni vágyóknak sem kell aggódniuk, ugyanis napozóstégeket is kialakítottak. A rövid, otthonos kis partszakaszon a vízbejutást a hagyományos lépcsők mellett hosszan vízbenyúló úszóstégek segítik, az egyiken a gyerekeknek egy kis csúszdát állítottak fel.

Szolgáltatások

Az Örvényes Beach a fiatalok körében igen kedvelt célpont, ugyanis rengeteg szabadidő eltöltésére alkalmas szolgáltatás várja a látogatókat. A gyerekek részére egy nagy játszótér lett kialakítva modern játékokkal, árnyékos homokozóval, a stégről pedig egy kis csúszdán csobbanhatnak a Balatonba. A sportok kedvelőinek strandröplabda pályát, homokos focipályát, műfüves lábtengó pályát létesítettek a strand területén, emellett van lehetőség vízibicikli, kajak, kenu és SUP bérlésére is. A barnulni vágyóknak napozóágyak állnak rendelkezésükre, a vízpartot pedig végig padok kísérik. A strandon található továbbá mosdó, szabadtéri öltöző és zuhanyzó is.

Étkezési lehetőségek

Az Örvényesi szabadstrandon az üzemeltető csapat egy minden igényt kielégítő bistroval szolgálja ki a strandolásban megéhezett vendégeket. Kapható kézműves hamburger, melyet akár angus marhahúsból is elkészítenek, hot-dog, rántott fogások, saláta és többféle köret. A finomságok mellé lehet kérni jéghideg koktélokat, sört, bort vagy különböző alkoholmentes italokat. Az étkezést követően érdemes inni egy olasz kávét, vagy pedig elfogyasztani egy hűsítő jégkrémet.

Megközelítés

Az Örvényes Beach autóval és kerékpárral a 71-es főútról a Szent Imre utcára kanyarodva, majd az Orgona utcán és a Fürdő utcán tovább haladva közelíthető meg. A parkolási lehetőség a strand előtt ingyenes, a kerékpárral érkezőknek biciklitárolók állnak rendelkezésükre. A legközelebbi buszmegálló a 71-es út mentén található, onnan gyalog 15 perc alatt érhető el a strand. A vasútállomásról 10-12 perc alatt lehet a partra jutni.