Nosztalgia Fagyizó – Fonyód

Bemutatkozás

A fonyódi Nosztalgia Fagyizó egyedülállóként helyezkedik el a településen, ahol kézműves fagylaltot lehet kapni. Itt is megtalálhatók a különleges ízű fagylaltok is, de nagy részben inkább régi receptjei, régi ízek alapján készítik kínálataikat (kapor, menta, bazsalikom, bélatelepi álom, bodza). Minden év májusában ők is részt vesznek a Kézműves Fagylalt világnapon, amikor minden fagyit fél áron kóstolhatnak meg a vendégek.

A Nosztalgia Fagyizó 1954 óta töretlenül várja vendégeit. A kezdetek óta Fonyód városában helyezkedik el, ugyan ott, ahol ma is található. 1964-ig nem csak fagylalt volt kapható, de különböző csokoládé figurákat és cukorkákat is tudtak vásárolni a vendégek. Minden év szezonjában úgy ízzel várja vendégeit a Nosztalgia Fagyizó. A helyiség berendezéseiből megismerhetik a fagyizó több évtizedre visszanyúló múltjának történetét.

Kínálat

A Nosztalgia Fagyizó kiváló minőségű alapanyagokat használnak fel, amiket környékbeli termelőktől szereznek be. A fagylaltok elkészítése során két fajta eljárást alkalmaznak. Készítenek hagyományos tejes fagylaltot, illetve vizes alapú fagylaltokat. Az utóbbi nagyon elterjedt a vendégek körében, ugyanis tejmentesek, így a speciális étrenddel rendelkezők is fogyaszthatják a kínálatot. A fagylaltok glutén- és laktózmentes változatban is kaphatók.

Megközelítés

A Nosztalgia Fagyizó Fonyód külvárosában, a Balaton partjától mintegy 1 kilométerre, csendes, nyugodt környezetben helyezkedik el, távol a város zajától. Autóval és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető, ugyanis buszmegálló kevesebb, mint 150 méterre található a fagylaltozótól. Az autóval érkező vendégeknek pedig ingyenes parkolási lehetőség biztosított a Nosztalgia Fagyizó bejárata előtt.