Nádas Csárda – Balatonkenese

Bemutatkozás

Nádfedeles tető, fa asztalok, barátságos kiszolgálás, családias hangulat és finom ételek, ezek jellemzik a Nádas Csárdát, amely alig 3 perc sétára fekszik a Balaton partjától.

Története

1992-ig nyúlik vissza a csárda története, amikor még a jelenlegi tulajdonos szülei, Ambrus György és Ambrusné Gizi egy kis borozót nyitottak a mai étterem helyén. Egy hatalmas hordóból szolgálták fel a zamatos helyi borokat, az ételeket akkor még Ambrusné Gizi főzte. Nagy népszerűségnek örvendett a babgulyás, a halászlé és a cigánypecsenye, de kelendő volt a zsíros kenyér és a pirítós is.

A borozó egyre népszerűbbé vált, így 1994-ben a borozót kibővítették egy étteremmel is, majd az egész épületet újjáépítették és korszerűsítették 2003 és 2004 között. Három évvel később téliesítették a csárdát, hogy egész évben kiszolgálhassák az éhes vendégeket. 2010-ben a kerthelyiséget kibővítették, így a nyári melegben is élvezhetjük a friss levegőt egy ebéd során az árnyékban. Ma már a második generáció üzemelteti és fejleszti tovább a csárdát.

Konyha

Az étlapon a hagyományos magyar ízek dominálnak, de mindig fellelhető egy-egy különlegesség. A csárda helyi termelőktől szerzi be a minőségi lekvárokat, savanyúságokat és a húsárut is. Borkínálat nagy részét a balatoni borok teszik ki, de egy-egy nagyobb hazai borvidék borai is megtalálható az itallapon. Vannak olyan ételek, amelyeket már évek óta nem engednek a vendégek levenni az étlapról, ilyen a Borsos zsák, a Mézes oldalas sült káposztával és a házi somlói galuska is. De nem hiányozhat a halászlé, a fogas vagy a harcsa sem a kínálatból.

Megközelítés

A 71-es úttól beljebb, a Jókai Mór utcában található a Nádas Csárda. Alig 1 perc sétára található egy nagy ingyenes parkoló. A legközelebbi buszmegálló 700 méterre található.