Minden Szupiszuper – Lego kiállítás – Tihany

A tihanyi Minden Szupiszuper Lego kiállítás fiatalabb és idősebb korosztálynak is remek program, ugyanis a világhírű építőjáték napjainkig generációk kedvence. A kiállításon több évtizedes készletekből felépített fantázia birodalom tekinthető meg, mely a világon egyedülállónak számít. A karácsonyi város, téli olimpia, vidámpark, állatkert, stadionok, tengerpart és camping részek mellett megtalálhatók a rendőrség, a tűzoltóság, az építkezések és mezőgazdaság jelenetei többszáz figura, jármű társaságában.

Kiállítótér

A Minden Szupiszuper egyik központi része a Star Wars részleg, ahol olyan ritka, gyűjtői modellek láthatók, mint az óriás Csillagromboló, vagy a Halálcsillag. A tárlat egy jelenethez illő immerzív kiépített környezetben épült meg, ahol a Tatuin bolygó homokos dűnéin át az űrben történő harcig a modellek lenyűgöző látványt nyújtanak a fiatal Star Wars fanoknak, és a veterán rajongóknak egyaránt. A kiállításon meg lehet tekinteni Roxfort varázslatos kastélyát egy hatalmas modellen, a Tiltott Rengeteggel, kviddics pályával, valamint Hagrid kunyhójával együtt. A varázslatos világ mellett betekintést lehet nyerni a muglik világába, meg lehet figyelni London utcáit vagy Harry házát is.

Cukrászda

A Lego kiállítás meglátogatását követően érdemes beülni a Finomság cukrászdába, ahol házi receptek alapján természetes alapanyagokból készült desszertkülönlegességeket lehet elfogyasztani.

Megközelítés

A Minden Szupiszuper Tihany központjában, a Kossuth Lajos utcában helyezkedik el. Az autóval érkezők a kiállítás közvetlen közelében találnak fizetős parkolóhelyeket. Buszmegálló az épület előtt található, így az attrakció tömegközlekedéssel is könnyedén megközelíthető. A Lego kiállítással egy épületben működik a Garda Akvárium és a Finomság cukrászda is.