Midi Strand (Bányász strand) – Badacsonytomaj

Bemutatkozás

A 2018-ban felújított, Badacsonytomaj és Badacsony között elhelyezkedő Midi strand vagy Bányász strand csendes és nyugodt környezettel várja a pihenni vágyókat. Felújításának köszönhetően minden korosztály igényeit kielégítő szolgáltatásokkal rendelkezik, ami tökéletes választás lehet egy forró nyári naphoz, de óriási zöld területének köszönhetően a pihenni vágyók sem panaszkodhatnak majd.

Vízpart

A Midi strand rövid partszakasszal rendelkezik, de ennek ellenére nagyon elterjedt a helyiek és a turisták körében is. Fokozatosan mélyülő vize a kisebb gyerekek számára is előnyt jelenthet a pancsolásban. Homokos, árnyékos parttal rendelkezik, de füves és betonos rész is található a területen. A vízbe jutás pár fokos, korláttal felszerelt lépcsőkön lehetséges.

Szolgáltatások

A strand kis területének ellenére egy büfé létesült, ahol hagyományos strandos ételek, például hamburger, hot-dog, stb. kapható. A felújításnak köszönhetően egy korszerű játszórét is kialakításra került, de emellett röplabda pálya, kosárlabda pálya, SUP és vízibicikli kölcsönzés biztosítja az aktív kikapcsolódást.

Megközelítés

A Midi strand Badacsony és Badacsonytomaj között helyezkedik el, közvetlenül a 71-es főút mellett. Bejárata egy vasúti átjáróval szemben található, ahonnan lépcső vezet le a strandig. Buszmegálló közvetlenül a bejárat mellett, vasútállomás pedig kicsivel több, mint 10 perc sétára van. Az autóval érkező vendégek számára a szomszédos strand előtt, ingyenes parkolási lehetőség biztosított.