Madárles kilátó – Balatonberény

Már a vendégek számára is elérhető az újonnan épített madárles kilátó a balatonberényi Csicsergő-félszigeten. A Balatonberényi község célja, hogy közelebb hozza a természetet és annak élővilágát az emberekhez, mindemellett a páratlan kilátásban is gyönyörködhetünk a Balaton víztükrében. 2022 decemberében került átadásra a kilátó, így már te is meglátogathatod és élvezheted a lélegzetelállító kilátást. A kilátó egész évben ingyenesen látogatható.

Ahogyan a hely neve – Csicsergő-félsziget – is utal rá, számos vízparti és vízközeli madárral találkozhatunk a közelben, ebből adódóan is nevezik az építményt “madárlesnek”. Az épület 9 méter magas, 2 szinten lehet gyönyörködni a környezetben, hiszen 2,5 és 5 méter magasan találhatóak a nézelődésre kialakított szintek. Az építmény Karlavics Alexandra építészmérnök tervei alapján készült, melynek a kivitelezésével Ekler Károly mérnököt bízták meg.

A szakemberek remek tervei és munkája eredményeként született meg a kilátó, mellyel ténylegesen közelebbről élhetjük át a balatoni csodákat, mind a kilátás – mind az élővilág megcsodálása közben.