Liliput kisvonat – Balatonfüred

Balatonfüred rengeteg felfedeznivalót tartogat, kisvonatozni pedig majdnem mindenki szeret. Miért is ne lehetne akkor ötvözni a kettőt? A Liliput, mely egy Dotto márkájú gumikereskes kismozdony, akár 60-75 felnőtt szállítására is alkalmas és áprilistól egészen októberig várja utasait. A látogatók igazi nosztalgiajáratra számíthatnak, hiszen a kisvonat kialakítása már önmagában is egy látványosság.

Liliput kisvonat

A fehér szerelvény eredetileg a Margit-szigeten üzemelt, 1993 nyarától azonban Balatonfüred üdülőparadicsomában talált rá jelenlegi otthonára. Népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy még a helyi mikulás is ezt választja a megbízható szánja helyett. A kisvonat részét képezi a mozdony és a hozzá csatlakozó 3 kocsi. Az utolsóban beszállást segítő emelő szerkezet is helyet kapott, hogy a mozgássérült vendégek se maradjanak ki az önfeledt szórakozásból.

Útvonal

A körülbelül 30 perces program alatt, ami a Vitorlás téren veszi kezdetét, az utasokra egy majdnem 10 kilométeres, varázslatos utazás vár. A Fürdővárost és az Óvárost összekötő úton annyi látnivaló mellett haladnak el a kirándulók, hogy azt felsorolni is nehéz. A teljesség igénye nélkül a következő nevezetességekre lehet számítani: Kisfaludy Galéria, Kossuth-forrás, II. világháborús emlékmű, Görög falu, Aquapark.

Szolgáltatások

Igény esetén a Liliputot ki lehet bérelni iskolás-óvodás csoportoknak, eskövőkre, különféle rendezényekre, de akár egy bevásárló körutazásra is. A kisvonaton 3 éves kor alatt ingyenes az utazás a nagyobb családok, csoportok pedig kedvezményes jegyet válthatnak.