Lidó Strand – Vonyarcvashegy

Bemutatkozás

A Balaton északi részén, Vonyarcvashegyen található a Lidó Strand, mely az évek során a nagyközönség egyik kedvelt balatoni strandjává vált, mindez köszönhető a megannyi fejlesztésnek, melyet az elmúlt 15 évben folyamatos vittek véghez, illetve a 7 hektárnyi csodás zöld területnek és a gyönyörűen kiépített partszakaszának. Legfőképp a fiatalok keresik fel a nyári szezonban a 270 méteres partszakasszal rendelkező strandot és vele együtt a megannyi színes szolgáltatást. A strand 2022-ben 5 csillagos Kék hullám zászló minősítést kapott.

Szolgáltatások

A legkisebbek számára gyermekmedence, játszótér, játszóház és csúszda biztosítja a felhőtlen szórakozást. A felnőtteknek azonban már szélesebb a választék, ugyanis megtalálható a parton többek között egy szörfiskola, vízisípálya, SUP, strandröplabda-és strandkézilabda pálya, valamint fitneszpark és vízi aerobik is.

A vízi színpad pedig igazán egyedi élményt nyújt a fürdőzők számára. A Lidó strandon lehetőség van ingyenesen igénybe venni az öltözőket, valamint a bérelhető kabinokat és az internet pontot is egyaránt. A mozgáskorlátozottak számára készült egy lejáró is a vízbe, melynek segítségével számukra is élvezetes lehet a nyaralás.

Étkezési lehetőség

A strandon számos büfé és étterem kínálatából választhatnak a nyaralók. A kínálatban megtalálható a hagyományos balatoni hekk, halászlé, lángos és az elmaradhatatlan palacsinta is. Azok akik könnyed ebédre vágynak, számukra is van lehetőség, hisz levesek és könnyed csirkés ételek is a kínálat részét képezik. Mindezek mellett desszertek is várják az édesség kedvelőket.

Megközelítés

A strand könnyedén megközelíthető gyalogosan és autóval is egyaránt a Fürdő utcáról, egy kisebb lejáraton keresztül. Az autóval érkezők ingyenesen parkolhatnak a strand mellett. Három bejáraton is megközelíthető a part, melyeknél pénztár is megtalálható kivétel nélkül.