Levendula Kézműves Fagylaltozó – Tihany

Magyarország talán legszebb kirándulóhelyén, a Balaton északi oldalán elhelyezkedő félszigeten, Tihanyban a Levendula Kézműves Fagylaltozó igazán kuriózumnak számít az egész országban. A „lila bringás” fagyizó minden korosztály kedvenc helye, vagy aki nem járt még itt, biztosan a legkedveltebb helyei közé fog tartozni, ha meglátogatja.

Ugyan miről, ha nem a minőségi kézműves fagyijairól lenne híres. Ez abban különbözik a hagyományos fagylaltoktól, hogy csakis minőségi alapanyagokat használnak fel, amelyeket kifejezetten származási helyükről szereznek be: a mogyorót Piemontból, a citromot Siracrusa-ból, a pisztáciát pedig a szicíliai Bronteból. És ha még ez mind nem elég, ezek a fagyik teljes egészében az emberi erő által, kézzel készítettek.

Fagylalt kínálat

A tihanyi Levendula Kézműves Fagylaltozó ízvilágának skálája igen bőséges. Az ízek kiválasztása nem biztos hogy könnyen fog menni, de biztosan sikerül majd. A klasszikus ízek mellett az igazi különlegességek is fellelhetők. A speciális étrenddel rendelkezőknek sem kell lemondani az élvezetről, ugyanis az ő igényeiknek megfelelő fagylaltok is kaphatók.

Mindemellett glutén- és tojásmentes fagyik is vannak, mint például a mentás málna, a fahéjas szilva vagy az epres gyömbér. A laktózérzékenyek se csüggedjenek, ugyanis laktózmentes finomságokból sincs hiány, köztük a legízletesebb a levendulás étcsokoládé. Legvégül cukormentes ajánlatok is elérhetők, amik leginkább steviából készülnek.

Megközelítés

A Levendula Kézműves Fagylaltozó Tihany központjában, a Tihanyi Bencés Apátság szomszédjában helyezkedik el a Kossuth Lajos utca 31. szám alatt. A fagylaltozó egy kellemes séta, vagy egy hangulatos kerékpározás keretében könnyen megközelíthető, de tömegközlekedéssel is elérhetik, ugyanis buszmegálló mindössze pár méterre helyezkedik el. Az autóval érkezők számára fizetős parkoló biztosított a fagylaltozó környékén több helyen.