La Plage – Balatonudvari

Bemutatkozás

La Plage Balatonudvariban, a Fövényesi strandon várja a hozzájuk látogatókat.  Az étlapnak csak az egyik része állandó, ez jellemzően a magyar konyhára épül, de a street food vonal is megjelenik. Főbb szempont náluk a minőség, és a korrekt adagok. Remek ételekkel, pénztárcabarát árakkal várnak mindenkit, aki egy igazán jót szeretne enni.

Konyha

A szezonális étlapon rendszeresen szerepel többek között a töltött paprika, a jól bevált halászlé, különböző pörköltek, és a hortobágyi húsos palacsinta. Ha Balaton, akkor nem hiányozhat az étlapról a frissen sült hekk és süllő. Ha egy picit különlegesebbre vágsz, a street food ételek között szerepel a La plage hamburger libamájjal, füstös-mézes hagymalekvárral, vagy a pulled pork coleslaw salátával. Külön érdemes kiemelni a lángost, melyet burgonyával készítenek, és a vendég visszajelzések alapján nyugodtan kijelenthető, hogy az északi part egyik legjobb lángosa itt készül.

Szintén nem maradhat ki a sorból az olasz alapanyagokból készült vékony tésztás roppanós pizza. Délutáni nasi gyanánt érdemes megkóstolni a faszénen készült kürtőskalácsot is. Hidd el nem fogod megbánni! A finom falatok után nem maradt más hátra, mint egy jó hideg csapolt sörrel, vagy a koktélbárban készült különleges koktélokkal lekísérni az ebédet.

Megközelítés

A La Plage Balatonudvariban, a Strand utca 1. szám alatt található. Egy kiadós strandolás után nem kell messzire menj, az étterem közvetlen a vízparton található.