Központi strand – Balatonszepezd

Évről-évre fürdőzni vágyók ezrei keresik fel az északi part legszebb strandjait, melyek közül kiemelkedik a Balatonszepezd szívében fekvő Központi Strand. A település három fürdőhelye közül ez rendelkezik a legnagyobb területtel és mindössze 2 percnyi gyaloglásra van a helyi vasútállomástól.

Vízpart

Mivel a partszakasz bővelkedik az árnyékos részekben, nem szükséges hajnalok hajnalán kelni ahhoz, hogy kedvére való helyet találjon magának az ember. A fövenyes part gyorsan mélyül, így kiváló teret biztosít az úszásra és a vízi labdajátékokra. Annak érdekében, hogy a család legfiatalabb tagjai se maradjanak ki a vízparti mókából, egy lassan mélyülő részt is elkerítettek. A pancsolón túl modern játszótér és napvitorlával ellátott homokozó is várja a fiatalokat, így a Központi Strand garantáltan a kisgyerekes családok kedvence lesz.

Étkezési lehetőségek

Nem lesz gond a kalóriapótlással sem, hiszen a Központi Strand területén több színvonalas büfé is üzemel. Az éhes vendégek kedvező áron tudnak lángoshoz, palacsintához, hamburgerhez vagy sült krumplihoz jutni. Aki kiadósabb fogásokra vágyik, annak a Konyha-kert Bisztró lesz az ideális választás, ahol barátságos hangulatban lehet helyi különlegességeket fogyasztani. Akkor sem kell búsulni, ha a család a strand területén kívül nézett ki magának egy éttermet, hiszen a belépőjegy a megváltás napján többszöri belépésre ad lehetőséget.

Szolgáltatások

A fürdőhely széleskörű szolgáltatásai között találni öltözőket, bérelhető kabinokat, napágyakat, mosdókat és hideg vizes zuhanyzókat. A teljes körű biztonság érdekében a nyári szezon alatt vízi-mentőszolgálat is vigyázza a fürdőzőket. Ha otthon maradt volna a karúszó vagy a gyerekek kedvenc úszógumija, akkor strandholmik vásárlására is lehetőség nyílik a parthoz közeli üzletben. Aki testközelből szeretné megismerni az északi part gazdag élővilágát, annak vízibicikli-kölcsönző áll a rendelkezésére. Az aktív pihenés szerelmeseit sportpályák hívogatják játékra, nyáron pedig a Mozdulj, Balaton! programsorozat versenyein lehet részt venni.

Megközelítés

A csodás balatoni panorámával bíró fürdőhelyet autóval és kerékpárral is könnyű megközelíteni, hiszen közvetlenül a 71-es út mellett terül el. A strandhoz tartozik egy parkoló is, amit ingyenesen vehetnek igénybe az ide érkezők. A tiszta levegő, a gyönyörű természeti környezet és a Balaton vízén csillámló napsugarak látványa azonnal száműzi a hétköznapok szürke gondjait.