Kövesd a Mucit! – Aszófő

Bemutatkozás

Kövesd a Mucit, mert ha így teszel, a balatoni nyaralás is új színeket kap! A fiatalos, csupa napfény Muci-birodalom 2021 nyarán vert sátrat Aszófőn, egy hatalmas kerthelyiség közepén. Úgy tűnik ki a lakóházak sorából, mint egy mediterrán oázis, stílusosan egyesítve a hamburgerező, a fröccsterasz és a reggeliző hely fogalmát.

Történet

Csanda Eszter és Susánszky Ádám neve ismerősen csenghet azok számára, akik élvezettel majszolják a ZING Burger fogásait. A 10. évforduló közeledtével döntöttek úgy, hogy engedik szárnyalni a kitalált háziasszony (Muci) fantáziáját, és létrehoznak egy pörgős gasztrohelyet a Balaton-parton. Az üzlet 2021. július 24-én debütált a közönség előtt, és óriási érdeklődést sikerült felizzítania.

Konyha

Muci udvarában könnyen indul a reggel, még akkor is, ha nem erősséged a korán kelés. Laza és komoly villásreggelik közül lehet válogatni: a krémes rántottás szendvicseket, az ínycsiklandó merguez kolbászt és a protein bowlt akár délután 5 óráig is kikérheted.

11:00 és 18:00 között (hétvégén este 21:00-ig) Muci brunch kínálata áll rendelkezésre. Ez az a közeg, ahol a kísérletező kedvűek igazán jól érezhetik magukat, hiszen az étlap nagy részét keleties ízvilág uralja. Shakshuka, hummusz, Baba Ganoush és kencékkel tálalt tanyasi csirkecomb is verseng a figyelmünkért. Ha egy név megfejthetetlen első hallásra, bátran kérdezhetjük róla a személyzetet.

Desszertnek az A’table! péksüteményei ajánlkoznak, de érdemes megkóstolni a MAMO fagylaltokat is. Az ételallergiában szenvedők örömére mindenmentes verziót is árulnak.

Itallap

A falatozás mellé helyi termelők borait, kézműves söröket, röviditalokat, esetleg egy könnyen csúszó fröccsöt vagy koktélt ihatunk. Jó hír a koffeinfüggőknek, hogy Muci elég tisztes kávé választékkal is készül a szezonra.

Megközelítés

Mivel pont a bicikliút mellett található a Kövesd a Mucit üzlete, és még bringás szervizpont is van a tarsolyukban, ideális megállóhely a kerékpárosoknak. A bevezető ösvény apró kavicsos, így jelentősen megbonyolítja a bejutást a mozgáskorlátozottaknak. Saját parkolója nincs, és a főszezonban hamar ellepik a környékét az autók, ezért számítani lehet egy kisebb sétára kajálás előtt.