Koczor Pincészet és Vendégfogadó – Balatonfüred

Bemutatkozás

Amikor a mozgalmas hétköznapok stresszén már csak pár pohárka nemes bor és a balatoni panoráma segíthet, akkor ideje összepakolni, majd meg sem állni a Koczor Pincészet és Vendégfogadó épületéig. A betérők festői környezetben élvezhetik a minőségi borfogyasztás örömeit, ráadásul egy jól megkomponált éttermi kínálat is a rendelkezésükre áll. Panorámás teraszán ülve messzire szállnak a gondok, a házigazdák lelkes meséjét hallgatva pedig még a borvidékről is hasznos tudást lehet szerezni.

Története

A pincészet minőségének biztosítéka nem más, minthogy a Koczor család felmenői már a 16. században is szőlőműveléssel foglalkoztak. 1997-ben új pince építésébe kezdtek, hiszen a hat generációt szolgáló présházak már kevesek voltak a feladathoz. A munkálatok 2005-ben fejeződtek be. Termőterületeik jelenleg 25 hektáron futnak Balatonfüred, Vászoly és Pécsely mesébe illő dűlőin.

Borászat

A Balatonfüred-Csopaki borvidék hagyományaihoz hűen a Koczor Pincészet főleg olyan fehér szőlőket termeszt, mint az elmaradhatatlan olaszrizling, a szürkebarát és az ottonel muskotály. A család évszázados örökségét művelve, szívvel-lélekkel készülnek a borok, így az utánozhatatlan terroir jegyek mellett a termelők gondoskodását is sikerült a palackokba zárni.

Szolgáltatások

Borbemutató programjaikra kisebb társaságok, de akár 100 fős csoportok is időpontot foglalhatnak. Az éttermi rész 60, a konferencia terem pedig 90 fő kényelmes kiszolgálást tudja biztosítani. A terasszal kiegészülve ez a szám 200 felé is mehet, így magán és céges rendezvények, valamint esküvők ideális színtere. Az étterem májustól egészen az ősz utolsó napjaiig hozza el a tradicionális balatoni ízvilágot a vendégek asztalára.

Megközelítés

A Koczor Pincészet és Vendégfogadó Balatonfüred centrumától kevesebb, mint 3 kilométerre terül el a Bocsár dűlőn. A Vázsolyi útról előbb a Szőlősi útra kell térni, majd egy csendes felvezető ösvénynél egyenesen a pince felé venni az irányt.