Kerekes Pince – Balatonalmádi

Bemutatkozás

Azt mondják, a jó bor összehozza az embereket. A Kerekes Pince esetében legalábbis biztosan így van, hiszen árnyékos terasza jóízű beszélgetések és meghitt vacsorák gyakori színtere. A Balatonalmádi szőlőhegyén pihenő birtok azzal tűnik ki a térség borozói közül, hogy a kitűnő vinotéka palackjain túl egyedi gasztrokalandban is részesíti vendégeit.

A kertvendéglő közösségi térként is megállja a helyét, mivel szívesen adnak otthont céges és családi rendezvényeknek, borkóstolóknak és akár még egy igazi falusi disznótorosnak is. Mivel a helyi zenészek a borterasztól megihletődve sokszor dalra fakadnak, érdemes figyelemmel követni a közösségi oldalukat.

Története

A Kerekes Pince minden ízében családi vállalkozás, aminek a története egészen a 80-as évekig nyúlik vissza. Kerekes András édesapja ekkor vásárolta meg az idilli környezetben álló, erdőszéli földszeletet. Pár évre rá pincével és présházzal is kiegészült a birtok, onnantól pedig már nem telt sok időbe, hogy saját borral rukkoljanak elő. A terület kezdetben csak borozóként funkcionált, de a búbos kemence és a faszenes grillező adottságait kár lett volna sokáig kihasználatlanul hagyni, így egy kertvendéglővé avanzsálódott. Napjainkra már az északi part egyik legszínvonalasabb étlapjával büszkélkedhetnek.

Étterem

Az ételek prémium minőségben, szemrevaló tálalással kerülnek a konyhából a vendégek asztalára. Az étlap hangolása során fontos szempont a szezonalitás, így az éppen rendelkezésre álló zöldségeket és gyümölcsöket gyakran új, meghökkentő ízpárosításokban mutatják be. Okosan ötvözi a hazai és a nemzetközi gasztronómia sajátosságait, így minden betérő talál majd a fogára való finomságot. Remek kézműves borok és a régió pincéinek legjobb palackjai segítenek egekig emelni a hangulatot.

Megközelítés

A Kerekes Pince Balatonalmádinál található, így még Budapestről is megéri leautózni egy  ebédre. A 71-es utat követve a helyi Református templomnál kell áttérni a Thököly utcára. A következő elágazást egy hasonló építmény, a Loyolai Szent Ignác-templom jelöli, innen a Veszprémi út vezet tovább. Némiképp nehezebb észrevenni a Kisberényi út vonalát, de ha sikerrel veszik a kanyart, akkor körülbelül 1 kilométer után már csak a Vödörvölgyi utcát kell megtalálni ahhoz, hogy egyenesen az úti célhoz jussanak a látogatók.