Házikó – Gyenesdiás

Sokszor a legjobb helyeket pont ott találjuk, ahol legkevésbé számítunk rájuk. Így van ez a Házikóval is, amit a gyenesdiási Első Balatoni Hal-és Termelői Piac kavalkádjában fedezhetünk fel, ha pedig kipróbáljuk, garantáltan nem okoz csalódást. A kis üzlet csak egynek tűnhet a sok közül, azonban nem csak a környéken, de az egész Balatoni régióban különlegesnek számít, hiszen termékeiket környezet barát csomagolásban árulják, az alumínium dobozok újrahasznosítása céljából külön gyűjtőedényeket helyeznek ki, illetve pizzáik feltétjeit többnyire helyi termelőktől szerzik be. A Házikó így nem csak bolygónk fenntarthatóságára ügyel, de a környék gazdaságát is támogatja, arról nem is beszélve, hogy mindezt úgy teszik, hogy az embereknek csodás gasztronómiai élményeket nyújtanak.

Kínálat

A hely legkedveltebb terméke a friss, finom kürtőskalács, melyből sok-sok íz elérhető az egyszerű, hagyományostól egészen a málnásig. A másik nagy kedvenc a gofri, ami szintén választható nutellás vagy epres változatban is, illetve a legújabb és egyben leglaktatóbb ételük, a vékony tésztájú, ínycsiklandozó pizza. Ez utóbbiból vegetáriánus verziót is biztosítanak, természetesen termelői zöldségekkel megpakolva. A kínálatban már finomabbnál-finomabb melegszendvicsek is elérhetőek. Szomjoltók termék szintén a hazai, magas minőséget képviselik, hiszen 8 féle Spájz szörpöt, illetve 3 féle Spájz Spritz italt is kínálnak a nagy nyári melegben, télen pedig isteni teákat és mályvacukros forró csokoládéval melegedhetünk át.

Megközelítés

A piac Gyenesdiás egyik központi helye, így igazán könnyű megtalálni. A parkolás ingyenes, azonban érdemes minél korábban érkezni, mert a nagy forgalomnak köszönhetően a hatalmas terület hamar megtelik autókkal.