Gyenesi Lidóstrand – Gyenesdiás

A Gyenesi Lidóstrand népszerűsége leginkább családias környezetéből adódik. Míg a kicsik az árnyékos, partközeli homokozóban, vagy játszótéren játszhatnak, addig a szülők nyugodtan pihenhetnek a gyönyörű, parkosított környezetben. A 100 méteres, homokos partszakasszal rendelkező fürdőhely a 2022-es Kék Hullám Zászló strandminősítésen 5 csillagos zászlót kapott.

Vízpart

A kisgyermekes családok előszeretettel választják ezt a strandot, hiszen vize lassan mélyülő, partja pedig végig homokos, így a legkisebbek biztonságosan fürdőzhetnek a nyári szezonban. A gyerekek gyarkan építenek homokvárat vagy játszanak a kellemes árnyékos területeken.

Szolgáltatások

A legkisebbek szórakozásáról a parton található játszótér gondoskodik, az igazán apró nyaralók pedig a baba-mama szobában élvezhetik a nyugodt pillanatokat. A sport kedvelői számára a viszonylag kis területen elnyúló strandon focipálya, röplabdapálya és lábtengó pálya került kialakításra, emellett pingpongozásra is adott a lehetőség. Akik a nyílt vízen szeretnék eltölteni az időt, bérelhetnek maguknak vízibiciklit. 2019-ben a Mozdulj Balaton kezdeményezés eljutott a Gyenesi Lidóstrandra is, és azóta szombatonként sportversenyekre várják a versenyszellemű strandolókat.

Étkezési lehetőség

Akik a szórakozásban vagy éppen pihenésben megéheznek, a parton található büfék kínálatából tudnak választani. A hagyományos balatoni ételek mellett természetesen a mindenki által kedvelt rántott hús, sültburgonya, levesek és tészta ételek is elérhetőek. A kínálat igen széles, így garantáltan mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb ebédet. A fő étkezés után természetesen balatoni palacsinta sem maradhat el.

Megközelítés

A partra meglehetősen könnyedén el lehet jutni, hiszen az Oppel Imre sétány egyenesen a strandhoz vezet. Az autósok a sétányra már nem mehetnek be, ezért a vasúti átjáró előtt ingyenes parkolót alakítottak ki.

Fotók: Gyenesdiási Turisztikai Egyesület