Gumirádli szabadstrand – Balatonakarattya

Bemutatkozás

A balatonakarattyai Gumirádli strandot a 71-es főútról letérve, a Bercsényi Lajos lejárón keresztül lehet megközelíteni. A mintegy hatszázhetven négyzetméteres partszakasz körülbelül kétszázötven fő befogadására képes, és télen-nyáron egyaránt várja vendégeit.

Vízpart

A strand kisgyermekes családok részére is tökéletes választás lehet, ugyanis a Balaton vizének mélysége a bejáratnál derékig ér, majd egy kicsit távolabb százhúsz centiméterre mélyül. A vizet lépcsőn és a kialakított öblön keresztül is meglehet közelíteni, ám az utóbbit a gyerekek önfeledten használják homokozásra, várépítésre, dagonyázásra homokos partja miatt. A lépcsők környékén a víz talaja inkább süppedő iszap, ám a parttól kicsit távolabb már keménnyé és egyenletessé válik. A kisebb korosztály két fürdés között a homokozóban, a fából készült mászókán vagy akár a hintán is jól érezhetik magukat.

A Gumirádli szabadstrand nagyobb részét árnyat adó fák sokasága borítja, így akik nem bírják annyira a napsütést, azok is jól érezhetik magukat, de a napozni vágyók se csüggedjenek, nekik is jut elég hely az önfeledt napozásra. A strand jelentősége, hogy a kijelölt területeken horgászási lehetőség is biztosított.

Étkezési lehetőségek

Ha megéheznének, vagy megszomjaznának, a strand területén két büfé is található, ahonnan kedvükre válogathatnak a hagyományos strandételek közül, vagy felfrissülésnek a fagyizó kínálatából is válogathatnak.