Fonyódi piac és vásár – Fonyód

Bemutatkozás

Egész évben minőségi kínálattal vár a Fonyódi piac! A közel három hektáros terület a helyi lakosok és a turisták egyik kedvenc látványossága, hiszen itt tényleg minden kapható. A Nyugat-Európában is ismert piac hetente kétszer, szerdánként és szombatonként látogatható 6-14 óra között. Nyáron 5-16 óráig tart nyitva, ilyenkor hétfői napokon is várják a nézelődni, vásárolni vágyókat.

Kínálat

Élelmiszereket, gyümölcsöket, zöldségeket, mézet, húsárut, tojást, tejterméket, napi és használtcikekket éppúgy kínálnak, mint száraz virágokat, antikvár könyveket, festményeket, nép- és iparművészeti termékeket.

A június elejétől augusztus végéig tartó szezonban a kisállat piacon kutyát vagy macskát is vehetünk. Az antikvitások, gasztrokincsek szinte végtelen választékát változatos árakon érhetik el, viszont a minőség garantált. A sárga sátrakban a régiségek között kereshetünk kincseket, a fedett piaccsarnokban pedig az őstermelők portékái közül válogathatunk.

A balatoni strandolás mellett mindenképpen érdemes időt szakítani a családias hangulatú piacra, viszont előre szólunk, hogy a számos minőségi termék között úgy el lehet veszni, hogy észrevétlenül eltelik akár egy fél nap is.

Története

A Balaton legnagyobb piaca és vására több évtizedes múlttal rendelkezik. Korábban „lengyel piacként” volt ismert a sok külföldi kereskedő miatt, majd az idő múlásával átalakult a kínálat a hazai, sőt leginkább helyi őstermelők termékeire.

Megközelítés

A piac a város szívében található, a 7-es főút közelében, így könnyű megtalálni, illetve az ingyenes parkolás is biztosított.