Fonyód Városi strand – Fonyód

Bemutatkozás

Amilyen gyorsan megérkezik a jó idő, olyan gyorsasággal ötlik fel a tópartok szerelmeseiben is a gondolat, hogy idén a Balatonnál kellene kiélvezni a szabadságot. A tervezgetés fázisában garantáltan elő fog kerülni Fonyód neve is, hiszen ki ne vágyakozna káprázatos természeti környezete és remek fürdőhelyei iránt. Fonyód központjától délre, Bélatelep felé félúton terül el a város egyik legkedveltebb ingyenes partja, a Városi szabadstrand.

A Fonyód Városi Strand a 2021-es Kék Hullám Zászló strandminősítésen Három csillagos zászlót kapott!

Vízpart

A Tungsram strandként is emlegetett partszakaszon akár egy főszezoni tömeg is jól el tud oszlani. A kisebbeket több játszótér is várja modern csúszdákkal, hintákkal és mászókákkal. A nyári kánikulában a főszerep persze a fürdőzésé lesz, hiszen a Balaton tiszta, kellemes vizét kár lenne kihasználatlanul hagyni. Épp ezért a gyerekek részére kialakítottak egy lassan mélyülő, homokos szakaszt is, ahol nyugodtan felfedezőútra lehet indítani a legkisebb totyogókat is. Aki úszni szeretne, az a köves partszakaszon rövid távon megtalálja majd a megfelelő vízmélységet.

Szolgáltatások

A Városi strand kínálata öltözős kabinokkal, kulturált mosdókkal és zuhanyzókkal is kiegészül. A sportolási lehetőséget a vízilabda kapuk, a parton pedig egy röplabdapálya biztosítja. Az éhes vendégeket pirosra sült halak, gőzölgő levesek és a már jól bevált strandételek választéka várja a strand büféjében és kisvendéglőjében.

Megközelítés

A fürdőhely megtalálásával kevés gondja lesz az ide látogatóknak, ugyanis közvetlenül mellette halad el a 7-es út és a kerékpárút is. A közlekedés közelsége ellenére a strand jól védett a zajtól, alaphangulatát a csendes nyugalom határozza meg. A szépen karbantartott zöldterületen óriási ősfák strázsálnak, terebélyes lombjaik sok árnyékos helyről gondoskodnak. A távolban húzódó tanúhegyek látványa az az élmény, amely miatt az év bármely szakában érdemes sétálni egyet a parton.