Fata Pince – Badacsonytomaj

Bemutatkozás

A Fata Pince egy régi családi birtokon található, melyet a család 2008-ban újított fel dédnagyapjuk, Fata István tiszteletére. István 1927-ben alapította a pincészetet, közel 100 év múlva már családi hagyománnyá vált a szőlő.

Borászat

A család szőlőültetvényei közel 8 hektáron nyúlik el, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Badacsonyra. Területük nagy részén fehérszőlő van, melyen elsősorban kézi művelést alkalmaznak. Fajtaösszetételt tekintve a Badacsony legfőbb szőlőivel is foglalkoznak, mint az Olaszrizling, a Szürkebarát, a Kéknyelű, az Ottonel Muskotály és a Rózsakő. Ezek mellet termesztenek Cabernet Sauvignon és a Zweigelt fajtákat is.

Szolgáltatások

A Fata Pince nagy szeretettel várja azon vendégeit is, akik egy kellemes hangulatban történő borkóstolón szeretnének részt venni. A borkóstoló helyszínén került kialakításra a Pince márkaboltja, ahol a pincészet összes tétele megtekinthető és megvásárolható. A borkóstolón 4 és 6 tételes kóstolóból választhatnak, melyek borsorokat és sajtfalatokat tartalmaznak.

A borkóstolón kívül egy étterem is szolgáltatásai közé tartozik, ahol nagy vendégszeretet kíséretében fogyaszthatnak el egy finom vacsorát vagy ebédet. Az étterem megalapítása óta a hagyományos, magyar ízvilág jellemző rá. A hagyományos ízeket kóstolhatják meg egy kis csavarral, ami köret, íz vagy tálalás formájában is jelentkezhet. A szezonálisan megújuló étlapokon található ételek alapanyagait nagy részben helyi termelőktől szerzik be.

Megközelítés

A Fata Pince Badacsonytomaj belvárosától nem messze, a Badacsonyt körülölelő Római úton helyezkedik el. Megközelítése rendkívül egyszerű autóval és tömegközlekedéssel is. A legközelebbi buszmegálló körülbelül 10 perc sétára helyezkedik el, ugyanennyi út megtétele szükséges a vasútállomás eléréséhez is. Az autóval érkező vendégeknek ingyenes parkolási lehetőség biztosított a pince előtt.