Esterházy Strand – Balatonfüred

Bemutatkozás

A Balaton egyik frekventált üdülőhelyén, Balatonfüreden található az Esterházy Strand. Tengerpartot idéző vízpartja minden korosztály számára nagy népszerűségnek örvend, ugyanis a kisebbek is és a nagyobbak is megtalálják a maguknak megfelelő szolgáltatásokat. A strand gyönyörűen kialakított, virágokkal díszitett környezetben helyezkedik el.

Az Esterházy strand a 2022-es Kék Hullám Zászló strandminősítésen 5 csillagos zászlót kapott!

Vízpart

450 méteres partszakaszán északi fekvése miatt a víz itt hamar mélyül, azonban viszonylag nagy, homokos résszel is rendelkezik, mely a gyerekek számára kimondottan kedvező és biztonságos. Csodás parkosított zöldövezetben fekszik, fákkal, virágokkal illetve padokkal ellátva. A gyönyörű virágok és fák a pihentető és megnyugtató környezetet biztosítják.

A hatalmas fák adta árnyékban valamint a napellenzővel ellátott hintaágyakon lehetőség van a pihenésre, relaxációra, azonban a barnulni vágyóknak sincs okuk csüggedni, hiszen számos napsütötte hely található a parkosított részen, illetve a park mentén kialakított napozó stégeken is.

Szolgáltatások

A strand területén több szórakozási lehetőség is adott, mind felnőttek, mind gyerekek számára. A legkisebbek a pancsolás mellett a modern játszótér varázsában is elveszhetnek, valamint bekapcsolódhatnak az animációs programokba is. A sport szerelmesei számára rendelkezésre áll a szezon minden napján a röplabda pálya, kajak és a vízi bicikli bérlésének lehetősége. A mozgássérültek is akadálymentes környezetben tudják élvezni a nyaralást. Akadálymentes mosdó, parkoló és vízbe emelő segíti napjaikat.

Medence

Az Esterházy strand területén egy minden korosztály számára kiváló medence is található. Egyik része egy kisebb, körülbelül 40-60 centiméter vízmélységgel, míg másik része 90-140 centiméter vízmélységgel rendelkezik. A medence hőfoka általában 26 °C fok, ám a nap sugara 4-6 °C fokkal még melegebbé teheti.

A medencéhez tartozik 1-1 élménycsúszda is, valamint masszírozó jellegű zuhany, csobogó és vízpezsegtető teszi kellemessé a hűsölést. A medence egyik legkedveltebb eleme a sodrófolyosó vagy a vízgomba.

Étkezési lehetőség

Akik a nap folyamán megéheznek a parton található számos büfé és étterem széles kínálata közül válogathatnak. A hagyományos balatoni ételek mellett természetesen a mindennapokban megszokott rántott hús, húsleves és tészta ételek is felszolgálásra kerülnek. Mindezek mellett balatoni palacsinta illetve széles választékkal rendelkező jégkrém elfogyasztása nélkül sem érdemes haza indulni.

Megközelítés

A part megközelítése rendkívül egyszerű, gyalogosan az Aranyhíd sétányról lefordulva el is érhető a strand. Az autóval érkezők a város keleti felén, az első lámpás kereszteződésnél balra fordulva, a Tagore sétány keleti végénél találhatják meg a strand bejáratát a parkolóval együtt.