Bugaszegi Téglagaléria és Történelmi Emlékpark – Balatonboglár

A “tanya” igazi élménypark kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A hangulatosan és eklektikusan berendezett 3 hektáros területen a lovak, juhok, tyúkok, kacsák és kismalacok emlékezetes élményt jelentnek a gyermekeknek.

Csere Jani bácsi birodalma, a Bugaszeg Köztársaság egy olyan különleges hely, ami nem sok van az országban. Az alapító mintegy tíz év sajátkezű munkájával, régi, többségében „címeres” téglákból épített várkastély-jellegű építménye egy igazi kuriózum. A háromhektáros területen történelmi emlékpark, jurta sátor, harangtorony, kemence és a mindig termő Gecsemáni-kert található. Emellett lovak, juhok, nyulak, tyúkok, kacsák… Igazi gyermekparadicsom!

Belépődíj nincs, de a látogatók adományait szívesen fogadják. Csoportos bejelentkezés esetén pedig a mindig humoros Jani bácsi vezeti körbe a látogatókat. A hely az utóbbi időben osztálytalálkozók, évfordulók és esküvők kedvelt helyszíne lett, de az eklektikusan kialakított terület a maga a rendezett rendezetlenségével egy napra témát ad a fotósoknak is.

A Bugaszegi Téglagaléria megtalálható Balatonboglárról Fonyód felé haladva az autópálya felett áthajtás után azonnal jobbra, majd a faragott irányjelzőt követve a murvás úton mindaddig, míg szemünk elé nem tárul Csere Jani bácsi birodalma.