Bezerédj Strand – Balatonakarattya

Bemutatkozás

A balatonakarattyai Bezerédj strand a város Koppány során található. 2017-ben újították fel, melynek során több új szolgáltatást is kapott, mint például ivókút, szelektív hulladékgyűjtő és értékmegőrző.

Vízpart

A Bezerédj strand hatalmas füves résszel rendelkezik, melynek köszönhetően minden fürdőző kényelmesen elfér. A part szélén egy betonsáv húzódik, mely tökéletesen alkalmas napozásra is. A vízbejutást több, pár fokos lépcső segíti, de a mozgáskorlátozottakról sem feledkeztek meg, az ő kényelmük érdekében, egy hidraulikus vízbe emelőt alakítottak ki, hogy zökkenőmentesen közelíthessék meg a vizet.

Szolgáltatások

A strand nemrégiben történő felújításának köszönhetően tartalmas órákat tölthetnek el akár aktív kikapcsolódással, akár pihenéssel. Az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek – a fürdőzés mellett – röplabda vagy lábtengó lehetőség adott. A kisebbeknek egy játszótér került kialakításra, ahol csúszdák, hinta és homokozó várja őket. Étkezési lehetőség a strand melletti kis utcában van, ahol 3 büfé kínálata közül válogathatnak.

Megközelítés

A Bezerédj strand Balatonakarattya és Balatonkenese között helyezkedik el. Megközelítése a Bercsényi lejárón keresztül a legegyszerűbb. Innen a Koppány soron kell végig haladni Balatonkenese irányába, majd a Bercsényi és a Lidó strandot elhagyva következik a Bezerédj strand. A strand bejáratánál ingyenes parkolási lehetőség biztosított. A kerékpárral érkezőknek ingyenes kerékpártároló található a strand területén.