Bergmann Cukrászda – Balatonfüred

Bemutatkozás

A balatonfüredi Bergmann Cukrászdák egyértelműen a Bergmann családról kapták nevüket. Első cukrászdájuk 1939-ben, Győrben nyitotta meg kapuit Bergmann Imre üzemeltetésével. Azóta az Ő szakmai elhivatottsága szerint vezetik az üzletet, ettől az időtől kezdve töretlenül várja vendégeit, most már a balatonfüredi Petőfi Sándor utca 64. szám alatt. Családias hangulata és napsütötte terasza magával vonzza az arra járókat.

Kínálat

A Bergmann Cukrászda kínálatában számtalan finomság fellelhető. Ilyenek például a saját készítésű sütemények, tortakülönlegességek, fagylaltok, de készülnek pékáruk is, mint a kenyér vagy a pogácsa. A cukrászsütemény választékban a hagyományos ízvilág mellett modern termékek is kaphatók, de a sütemény specialitások sem maradhatnak ki. Kiváló minőségű csokoládéból készült kézműves bonbonok, táblás csokoládék, csokifigurák tűnnek fel az üzlet pultjában.

Itallapjukon a megszokott üdítők és italok mellett a helyben készült forró csokoládék, teák és gyümölcsturmixok is helyet kaptak, de említésre méltóak a Bergmann Cukrászda kávékülönlegességei, amit csak és kizárólag különleges kávékeverékükből készítenek.

Megközelítés

A Bergmann Cukrászda a balatonfüredi 71-es főútról közelíthető meg. Tömegközlekedéssel, autóval és egy kellemes séta keretén belül is könnyen elérhető, ugyanis buszmegálló kevesebb, mint 3 perc sétára helyezkedik el. Az autóval érkező vendégek számára ingyenes parkolási lehetőség biztosított az épülett előtt található tágas parkolóban.