Bercsényi strand – Balatonakarattya

Bemutatkozás

Jó lenne egy árnyas, panorámás strand, ahol a legsűrűbb hónapokban sincs tumultus? Ahol lehet sportolni, jókat enni, napozni és még gyerekbarát szolgáltatások is vannak? A balatonakarattyai Bercsényi strand pont egy ilyen üdülőhely!

Vízpart

Az íves kialakítású öböl 300 méteren nyújtózik a Balaton mellett, és összesen 2,5 hektárnyi területet foglal magába. Népszerűsége ellenére a főszezoni tömeget is jól eloszlatja, ezért a későn kelőknek sem kell azon rágódniuk, hogy lesz-e még férőhely. Üde pázsitján élmény elterülni, a nyulánk fáknak köszönhetően pedig minden napszakban találni árnyékos helyeket. Aki inkább barnulni szeretne, azt egy csodálatos napozóterasz várja, amelyet külön erre a célra álmodtak meg.

A családias, egyedi hangulatvilágon túl az akarattyai partszakasz fő erősségét a vízminőség adja. Egyrészt fokozatosan mélyül, így ideális teret biztosít mind a kisgyermekes családok, mind az úszni vágyók számára, másrészt pedig tiszta és hordalékmentes. A vízbe jutást 6 darab lépcsős lejáró teszi kényelmessé, ráadásul a rácsos megoldás miatt a csúszás veszélye is minimálisra csökken. Az pedig, hogy a partról nézve télen-nyáron káprázatos a kilátás, már csak hab a tortán.

Szolgáltatások

A Bercsényi strand persze nem csak a vizével tud hódítani, hiszen a parton magas színvonalú szolgáltatások egész sora várja a fürdőzőket. Folyamatosan takarítják a mosdókat, zuhanyzókat és öltözőket, ezért elmondható, hogy az egész területen rend és tisztaság uralkodik. A teljes szezon alatt lehet napozóágyat bérelni, és akkor sincs gond, ha otthon maradt a gyerekek kedvenc úszógumija: a strandcikkárus mindenre talál megoldást. Külön dicséretet érdemel, hogy a baba-mama szoba mellett egy baba-papa helyiség is helyet kapott a kínálatban.

Aktív kikapcsolódás

Ha csobbanás után még jólesne egy kis testmozgás, akkor remek hírünk van, ugyanis Balatonakarattya kedvenc strandolóhelyén széleskörű választékból lehet szemezgetni. Rögtönzött bajnokságokra ott van a lelátókkal felszerelt, homokos röplabdapálya, de a foci, a tenisz és a lábtengó gyakorlásáról sem kell lemondani. Két játszótér felel a gyerkőcök szórakoztatásáért, ezekben hinta, csúszda, libikóka, homokozó és mászóka is található.

A felfújható vízi élménycentrum órákon át tartó önfeledt játékot nyújt az egész család számára, mivel a csúszós elemekből álló akadálypályának nincsenek életkori határai. Aki nyugisabb programra áhitozik, az vízibiciklivel vagy kajakkal is felfedezheti a partot.

Étkezési lehetőség

A klasszikus balatoni életérzéshez már csak a strandkaják hiányozhatnak, a Bercsényi pedig ezen a téren sem okoz csalódást. Fagyizó, grill bár, büfék és étterem is akad a parton, a választék pedig a legválogatósabb vendégek részére is tartogat meglepetéseket. Az elmaradhatatlan lángos-hekk-hamburger trió mellett ugyanis komolyabb fogások is fellelhetőek.

A KicsiBusz szolgáltatásnak hála Nánásiék vadiúj kisboltjához, a Csücsökhöz is könnyedén el lehet jutni, ahol Ördög Nóriék megszokott kínálatán túl kiülős terasz és melegkonyhás étlap köszönti a vendégeket. Sőt, aki a KicsiBusszal utazik, még kedvezményt is kap a boltban!

Megközelítés

Akár gyalogosan, akár autóval vagy kerékpárral vág neki az ember, a Bercsényi strandra könnyű rábukkanni. Balatonakarattya Budapesttől nagyjából 1 órás kocsikázásra van, ideális távolságra egy délutáni kiruccanáshoz. Kerékpárral Balatonkenese felől a Koppány soron, Siófok irányából pedig az Aligai utcán át közelíthető meg. Autóval elég csak a Bercsényi lejárót választani a település emblematikus körforgalmánál, majd 1 kilométer után el is lehet érni a fürdőhelyhez. Közvetlenül előtte ingyenes parkoló húzódik.