Bélatelepi Strand – Fonyód

Bemutatkozás

Fonyód városában található a település egyik kedvenc szabadvízi strandja a Bélatelepi szabadstrand. Homokos partjával a fiatalok és családosok kedvencévé vált az évek során.

A 2022-es Kék Hullám Zászló strandminősítésen 4 csillagos zászlót kapott a Bélatelepi Strand!

Vízpart

150 méteres partszakaszán vize fokozatosan mélyülő, azonban a legkisebbek biztonságban tudnak így is játszani, pancsolni, homokvárat építeni a víz szélén, hiszen nem kell lépcsőn lemászni, ahhoz, hogy a vízbe lehessen jutni. A megannyi, csodás lombkoronájú fának köszönhetően a part nagy része árnyékos területen található, így biztosan senki nem fog leégni a déli, napos órákban. Akik azonban barnulni szeretnének, számukra a vízpart közeli homokos terület kiváló hely lehet a napozásra.

Szolgáltatások

A pihenés mellett természetesen aktív kikapcsolódásra is van lehetőség. A röplabda pálya a szezon teljes ideje alatt igénybe vehető. Mindemellett a strand füves területe alkalmas a mondhatni retro játékokra, mint például: a frizbizés, labda dobálás, tollaslabda vagy akár a bőrt is bátran lehet rúgni. A legkisebbek számára kialakításra került egy játszótér is, mely garantálja a vízparton is a felhőtlen szórakozásukat.

Étkezési lehetőség

Azok akik megéheznének a nap folyamán találnak egy büfét a parton, melynek kínálatából választhatnak: hamburgerek, lángos, palacsinta és számos üdítő. Akik csak egy finom jégkrémmel szeretnék magukat hűteni, számukra a megannyi jégkrémfajta nyújthat hűsítő pillanatokat.

Megközelítés

A strand könnyedén megközelíthető gyalogosan és autóval is egyaránt. A Vitorlás útról, azaz a városon áthaladó fő útvonalról lehetséges egyenesen a strand bejáratáig sétálni. Az autóval érkezők a főútról tudnak szintén a strandhoz kanyarodni, ahol ingyenesen tudnak parkolni is.