Balatonudvari Pizzás – Balatonudvari

Bemutatkozás

Strandolnál, de kínoz az éhség? Úgy érzed, hogy csak egy tökéletesre sült pizza segíthet? Akkor irány a Balatonudvari Pizzás, ahol több mint 20-féle ínycsiklandó változatban kóstolhatod meg olasz kedvencedet! Az étterem évtizedek óta biztos pont a Balaton északi partján azok számára, akik a vízparton is minőségi gasztroélményre vágynak.

Jellemzően tavasztól őszig tart a szezon. A kerthelyiségben kényelmes fabútorok sorakoznak, a napfénytől hatalmas ernyők és egy öreg fűzfa nyújt védelmet. Alapjáraton a helyben fogyasztásra rendezkedtek be, de előfordult már olyan, hogy házhozszállítást is vállaltak. Ezzel kapcsolatban érdemes figyelemmel követni a Balatonudvari Pizzás közösségi felületeit.

Konyha

Az étterem pizzáinak varázsát a frissen gyúrt tészta és a kemencés sütés adja. Nem szerénykednek a feltétekkel sem: a klasszikusnak számító ízvariációkból épp annyit pakolnak a pizzákra, amennyire szükség van.

Amennyiben kihagynád ezt az utazást Itália földjére, és inkább a megszokott strandkaják után kutatsz, számtalan frissen sült, leves és hamburger között találhatod meg az ízlésedhez illőt. Hétvégente érdemes beugrani egy balatoni pontyhalászlére, de egyébként minden napra jut valamilyen bográcsos fogás. Ebédünk vagy vacsoránk kísérőjét pedig a csapolt sörök (Tuborg, Budweiser, Kronenbourg 1664 Blanc), jégkásák és üdítők egyvelegéből választhatjuk ki.

Megközelítés

Pár lépésre a Balaton-parttól, a Balatonudvari strand területén pihen a Pizzás hívogató épülete. További jó hír, hogy a helyszínen ingyenes parkolóhelyek várják az autóval érkező vendégeket.