Balatonederics Strand – Balatonederics

Bemutatkozás

Ahogy melegszik az idő, egyre sürgetőbbé válik az emberekben a késztetés, hogy a tökéletes vízi kikapcsolódás nyomába eredjenek. A magyar tenger északi partját járva nem is kell sokáig fürkészni a lehetőségeket ahhoz, hogy felmerüljön a Balatonedericsi Strand vagy másnéven Zöld Hullám Strand neve. A település olyan vízi élményszigetet tudhat a magáénak, ami nem csak minden igényt kielégít, de retró hangulata miatt még egy időutazásra is invitálja az ide érkező családokat, baráti társaságokat.

A 2021-es Kék Hullám Zászló strandminősítésen 5 csillagos zászlót kapott a Balatonederics Strand!

Vízpart

Miután belépőjegyet váltottak a vendégek, szinte azonnal elragadó látvány fogadja a kíváncsi szemeket. A gondozott pázsiton és a Balaton csillogó vizén túl gyönyörű kilátás nyílik a Szigligeti várra, a Badacsonyra és a tanúhegyekre. A rengeteg padnak köszönhetően akár órákig lehet ücsörögni a tájat szemlélve.

A Balatonedericsi Strand hatalmas zöld területén óriási platánok nyújtanak menedéket a nyári forróságtól. Van külön zsibongásra és sportolásra szánt része, valamint egy jól elszeparált csendes rész is azoknak, akiknek a zavartalan pihenés a céljuk. A gyerkőcök számára kialakított strandrész alacsony vízállású és homokos, a kisgyerekes családok így nyugalommal engedhetik a legkisebbeket is játszani a 20-30 centis vízben. A nagyobbak térkövezett partszakaszról, lépcsővel tudják megközelíteni a Balatont.

Szolgáltatások

Minden adott az egész napos szórakozáshoz, hiszen jól felszerelt, modern játszótér és sportpálya is tartozik a fürdőhelyhez. Az aktív pihenésre vágyók találnak a vízben röplabda hálót, kosárpalánkokat és vízilabda kapukat is. A strandon emellett lehetőség van vízibiciklivel is felfedezni a környező területet. A vendégek kényelmére igazán hangulatos kabinos öltözők lettek kiépítve, de akad még mosdó, zuhanyzó és baba-mama szoba is. Az üdülőhelyen belül számos színvonalas büfé közül tudnak válogatni az éhes vendégek. Kapható minden, mi szem-szájnak ingere: lángos, pizza, halételek, saláták, de fagyi és kávé is.

Megközelítés

A strand megközelítése autóval és kerékpárral is rendkívül egyszerű. A Fekete Kastélyt elhagyva a következő lehetőségnél kell letérni a 71-es főútról, majd követni az árnyas fák közt húzódó utat a Delta Kemping mellett elhaladva. Gyalogosként a Becehegy buszmegállótól körülbelül 15 perces sétára található, de a vasútállomásról érkezőknek sem kell ennél nagyobb távolsággal számolni. A fürdőhelynek saját ingyenes parkolója van, sok férőhellyel és árnyékkal.