Balatonboglár Kalandpark Bobpálya – Balatonboglár

Bemutatkozás

Üdítő izgalmak lapulnak a balatonboglári Kalandparkban, ahol a bobpályától kezdve a falmászásig változatos élményprogramokat lehet kipróbálni. Nem véletlen, hogy az egyik legnépszerűbb úti cél a déli parton, hiszen itt a család minden tagja vidám, élvezetes napot tölthet el. Közkedveltsége miatt persze számolni kell azzal is, hogy egyes attrakcióknál komoly sorok alakulhatnak ki a főszezon alatt.

Balatonboglár Kalandpark Bobpálya

Kötélpálya

Kicsik és nagyok is próbára tehetik ügyességüket a kalandokkal fűszerezett kötélpályákon, amelyek mintegy 4 kilométernyi drótkötelet állítottak szolgálatba. A válaszható távok között találsz külön felnőttekre, gyerekekre és kifejezetten pici lurkókra szabott pályát is, így senkinek sem kell kimaradnia a buliból. A biztonság miatt egy percig se aggódj: tapasztalt animátorok ügyelnek arra, hogy minden védőfelszerelés és karabiner a helyén legyen. Neked már csak élvezni kell az utadba kerülő akadályok, lesiklók és függő platformok adrenalin-löketét.

Bobpálya

A kalandparkhoz majdnem 600 méter hosszú bobpálya csatlakozik, ahol éles kanyarok és kisebb-nagyobb bukkanók teszik izgisebbé a mentet. Egyedül vagy párosan is le lehet tesztelni a kocsikat, a célban pedig fényképet is készítenek rólatok. Mindegyik autó 3 pontos biztonsági övvel van ellátva, melynek használata kötelező.

Falmászás

Meg tudsz hódítani egy 10 méteres tornyot? A balatonboglári élményzónában különböző nehézségű útvonalakon törhetsz fel a csúcsra, így az edzettség hiánya sem lehet akadály! Baj nem érhet, ugyanis dupla karabiner és megbízható védőfelszerelés gondoskodik a biztonságodról.

Íjászat

Ha még sosem próbáltál nyíllal célba találni, az íjászati lehetőséget semmiképp se hagyd felfedezetlenül! Fontos, hogy ez a parkrész gyerekeknek csak szülői felügyelet mellett vehető igénybe, saját felelősségre.

Játszótér

Amíg a nagyobbak bátorságukat és kitartásukat bizonyítják, a 2-6 év közötti kisgyermekeket tárt karokkal várja egy hatalmas, ingyenesen használható faváras játszótér.

Megközelítés

A Balatonboglár Kalandpark és Bobpálya a Gömbkilátótól pár lépésre, a Várdombnál lett kialakítva. Megközelítése autóval úgy a legegyszerűbb, ha a 7-es útról egyenesen a Kultkikötő felé veszed az irányt, mivel az épületnek ingyenes parkolója van és rövid sétával elérhető onnan a park bejárata.