Balatonalmádi Advent 2022 – Balatonalmádi

Bemutatkozás

A 2022-es  Adventi program időpontja és programkínálata még nem ismert!

Az adventi időszak a Karácsony előtti készülődés ünnepi időszaka. Balatonalmádiban is készülnek a közös Adventi várakozásra, hogy méltóképpen felkészüljünk a Karácsony áldott ünnepére. A Karácsonyt megelőző 4 hétben közös programokkal készülnek, az adventi koszorún felgyulladnak a gyertyafények, ezzel jelképezve a lelki megtisztulást. Ez a hagyomány elengedhetetlen része a Karácsony ünnepére való hangolódás során. Évről évre díszesebb, egyre gyönyörűbb koszorúkat láthatunk, mind település szinten igyekeznek ezen időszakban közös gyertyagyújtással és programokkal.

Az adventi koszorúra négy gyertyát tűzünk, a négy adventi vasárnap jelképeként. A koszorú egy rózsaszínből és három lila gyertyából áll a hagyományaink szerint. Advent első vasárnapján a koszorún meggyújtjuk az első gyertyát, melynek színe lila, a várakozást fejezi ki. Minden vasárnap egy-egy új gyertyát gyújtunk meg az előzőek mellet, így a gyertyák lépcsőzetesen égnek. A harmadik gyertya színe rózsaszín, kiemelkedik a többi közül, ez az örömöt jelképezi. A negyedik és egyben utolsó gyertya meggyújtásával az utolsó fény is felgyullad, a gyertyák egyszerre égnek.

Ebben az időszakban az utcák megtelnek élettel, varázslatos fénykavalkádot láthatunk a karácsonyi égők sorának köszönhetően. Ha szerencsések vagyunk ilyenkor már hó lepi be az utcákat és teszi még hangulatosabbá ezt a téli hagyományos időszakot.  Mindenképp érdemes részt venni a közös ünnepségeken és programokon, hiszen megalapozhatjuk az ünnepi időszak varázslatos hangulatát.

Helyszín
Balatonalmádi, Pannónia Kulturális Központ

Ízelítő a 2021-es programkínálatból

2021. november 28.
Advent első vasárnapja

2021. december 5.
Advent második vasárnapja

2021. december 6.
17:00 Télországi kaland – mesejáték Mikulás alkalmából

2021. december 11.
Kiskarácsony

2021. december 12.
Advent harmadik vasárnapja

2021. december 19.
Advent negyedik vasárnapja. Balatonalmádi Város Vegyeskarának karácsonyi koncertje