Badacsonytomaj Városi Strand – Badacsonytomaj

Bemutatkozás

A főút mellett található, csaknem 10 ezer négyzetméteres Badacsonytomaji Városi Strand gyönyörűen parkosított, családbarát környezetben fogadja a pihenni, kikapcsolódni vágyókat. A strand már reggel 6 órakor nyitja kapuit azoknak, akik úszással indítanák a napot. A fürdőhely reggel 8 órától este 7 óráig fizetőssé válik, azonban a látogatóknak számtalan szolgáltatás áll rendelkezésükre. 7 órától szabadstrandként működik tovább.

A 2022-es Kék Hullám Zászló strandminősítésen 4 csillagos zászlót kapott a Badacsonytomaji Városi Strand!

Vízpart

A badacsonytomaji strandon a víz viszonylag gyorsan mélyül, de a gyerekeknek homokos, lidós öblöt alakítottak ki, hogy ők is önfeledten élvezhessék a balatoni fürdőzést. A hatalmas parkosított területen rengeteg hely van a napozásra, az óriási fák pedig árnyékot biztosítanak a hűsölni, pihenni vágyó vendégeknek, akik a házi könyvtárból akár könyveket is kölcsönözhetnek. A családbarát környezetben a kényelem érdekében padok és asztalok kerültek kihelyezésre.

Szolgáltatások

A strand teljes területén ingyenes WiFi elérhetőséget biztosítanak mindenki számára. A legnagyobb biztonság érdekében ingyenes értékmegőrzők állnak a fürdőzők rendelkezésére. A világításnak köszönhetően a partszakaszt sötétedés után is lehet látogatni. Az elmúlt időszakban új információs táblák, kültéri öltözők és vízbejutást segítő lépcsők kerültek kihelyezésre. A kisgyermekes családoknak létesítettek baba-mama szobát, homokozót, valamint egy modern játszóteret az öböl mellett.

A mozogni vágyó vendégek bérelhetnek vízibiciklit, emellett homokos röplabdapálya, focipálya, kosárlabdapálya, vízben felállított kapuk, kosárpalánkok, és röplabdahálók várják őket. A Városi Strand részt vesz a Mozdulj Balaton programsorozatban, melynek keretén belül a nyári szezonban gyakran sporteseményeket és animációs programokat szerveznek. A horgászok nagy örömére 6 db horgászstéget alakítottak ki a strand területén, így ők is élvezhetik a tó által nyújtott lehetőségeket.

Étkezési lehetőségek

A badacsonytomaji strandon található vendéglátóegységek választékában olyan tipikus strandételek szerepelnek, mint a lángos, halászlé, hekk vagy különböző rántott fogások. Az ízletes ételeket jéghideg alkoholos és alkoholmentes italokkal lehet kísérni. Étkezést követően érdemes enni egy finom fagylaltot, jégkrémet vagy inni egy jégkását.

Megközelítés

A Badacsonytomaji Városi Strand a 71-es főút mentén található. A strand vendégei autójukat ingyenesen leparkolhatják. Legközelebb a bányászfürdő buszmegálló található 5 perc sétára, a badacsonytomaji vasútállomás pedig gyalog 10 perc alatt elérhető. A strand kerékpárosoknak is ideális választás, ugyanis a bejáratnál biciklitárolók állnak rendelkezésre.