Badacsony Strand – Badacsony

A Balaton északi partján, Badacsonytomaj városának keleti részén terül el a Badacsony Strand, másnéven Egry József strand, mely mind a kisgyermekes családok és idősebb korosztály, mind a fiatalabbak körében elterjedt kialakítása miatt.

A Badacsony strand a 2021-es Kék Hullám Zászló strandminősítésen 5 csillagos zászlót kapott!

Vízpart

A 300 méteres partszakasz hosszal rendelkező szabadvízi fürdőhely népszerűsége fokozatosan mélyülő és homokos-iszapos vízének, valamint hatalmas zöld területének köszönhető. A strand területén található fák megannyi árnyékot biztosítanak, de azoknak sem kell aggódniuk, akik barnulni szeretnének a magyar tenger partján, hiszen a víz mentén közvetlenül és a fűben is megannyi hely adott erre.

Szolgáltatások

Az aktív kikapcsolódást kedvelő nyaralók számára is tökéletes választás a Badacsony Strand, hiszen számos sportolási lehetőség adott. Többek között igénybe vehető a szezon teljes ideje alatt: röplabda pálya, focipálya, kosárlabda pálya, ping-pong, vízi röplabda, vízibicikli és a vízilabda pálya is. A legkisebbek számára pedig a játszótér biztosít szórakoztató pillanatokat. A mozgáskorlátozottak számára kialakításra került külön parkoló, mosdó, valamint a betonozott részen teljesen akadálymentesen lehetséges a közlekedés, így számukra is zavartalan lesz a nyaralás.

Étkezési lehetőség

A strandon két büfé széles kínálatából választhatnak a nyaralók. A kínálatban megtalálható természetesen a hagyományos balatoni hekk, halászlé, lángos és az elmaradhatatlan palacsinta is. Azok akik könnyed ebédre vágynak, számukra is van bőven van választék, hisz levesek és könnyed csirkés ételek is a kínálat részét képezik. Mindezek mellett desszertek és jégkrémek is várják az édesség kedvelőket.