Aszófői Halsütő – Aszófő

Bemutatkozás

Nincs olyan turista vagy környékbeli lakos, aki a Balatonnál járva ne hallott volna az Aszófői Halsütőről. Aki egyszer megfordult náluk, biztosan visszatér szezononként akár többször is erre az ikonikus helyre, ami évtizedek óta képviseli a hamisítatlan retro balatoni büfés élményt. A muskátlis ládák mögé bekukkantva örökké mosolygós és kedves, összeszokott csapatot találunk, akik az év minden napján emberek százait szolgálják ki magas minőségben. A csúcsidő elkerülése érdekében érdemes ebédhez 11 óra körül érkezni. Szerencsére a kiszolgálás olyan ütemben zajlik, hogy mindig felszabadul hely, ahova le lehet ülni a tálcánkkal. Nagy sor esetén is érdemes beállni a végére, a várakozási idő 20-30 percnél nem több.

Kínálat

Halsütőhöz méltó választákéban mindig frissen, rendelésre sütött halakat találunk gondosan panírba vagy paprikás lisztbe forgatva. A balatoni hekk mellett keszeg, süllő, fogas, harcsa, ponty és pisztráng adja a választékot, a végső árát sütés után mérik. Köretnek kérhetünk sült krumplit, házi tzatzikit, salátát, savanyúságot vagy kenyeret. A leveses vendégeknek halászlét kínálnak ponttyal vagy harcsával. A halat kevésbé kedvelők számára sült kolbász van az étlapon, azonban bátran együnk halat, ha valahol, itt biztosan megszeretik! Gluténmentes opcióként kukoricalisztes panírt kérhetünk.

Megközelítés

Az Aszófői Halsütő a 71-es számú főúton található, Balatonfüred/Tihany és Aszófő között, nagy parkolóval várva vendégeit. A bicikliút a 71-es főút másik oldalán van, a forgalmas úton zebra nincs, fokozott körültekintéssel tudunk átjutni a halsütőhöz és a biciklitárolóhoz.