Akalifornia Cafè & Bistro – Balatonakali

Az Akalifornia Cafè & Bistro hangulatos környezetben, közvetlenül a Balaton partján várja azon vendégeit, akik a strandolás közben ennének egy finom, olasz alapanyagokból készült, hamisítatlan pizzát vagy megkóstolnák az olasz kávét. Minden év nyári időszakában nyitva vannak és állnak a hozzájuk érkező vendégek rendelkezésére.

Kínálat

Akik úgy döntenek, hogy betérnek Balatonakali hangulatos kis bisztrójába, ami közvetlenül a Balaton partján található, biztosan jól dönt. Az Akalifornia Cafè & Bistro nevét is a városról kapta, hiszen a bisztróban – ahogyan a városban is – páratlan a vendégszeretet. Két óriási terasszal rendelkeznek, egy a balatonakali strand belterületén, másik a külterületén található. A legkiválóbb, olasz alapanyagokból készült pizzákat kóstolhatják meg, az étlapon található több ízben vagy saját ízlésüknek megfelelően saját maguk is összeállíthatják a feltéteket. Az Akalifornia újdonsága, hogy 2022. nyarától tradícionális olasz édességeket is kínál majd betérő vendégeinek.

A pizzához természetesen elhagyhatatlan a jéghideg innivaló, ami a felnőtteknek lehet akár egy hűsítő, csapolt sör, lemonsoda vagy bármilyen más üdítő, a melegebb ital kedvelői pedig a forró csoki vagy a forró gyümölcsös tea közül választhatnak. 2021. nyarától a magyarok kihagyhatatlan rövid itala, a pálinka is feltűnik az italkínálatban, mely egészen a Zimek pálinkamanufaktúrából érkezik hozzájuk, vagy említésre méltó a balatoncsicsói Gergely Borház borai is, amit a vendégek egészséggel fogyaszthatnak a bisztróban. Ha Balatonakaliban járnak, mindenképp térjenek be az Akaliforniába.

Megközelítés

Az Akalifornia Cafè & Bistro Balatonakalin, a város strandjától nem messze helyezkedik el. Megközelítése minden irányból egyszerű, hiszen a központban van. A vasútállomás mintegy 5 perc sétára található, buszmegálló szintén itt van. Az autóval érkező vendégeknek ingyenes parkolási lehetőség biztosított.