Afrika Múzeum – Balatonederics

Bemutatkozás

Az Afrika Múzeum  Balatonederics határában fekszik, amely az afrikai kontinens hangulatát idézi meg bennünk. Néprajzi kiállítás és több száz trófea tekinthető meg a múzeumban. Az épület körül elterülő több hektáros területen pedig egy mini szafari park kapott otthont.

Múzeum

A múzeumot Nagy Endre vadász és zoológus alapította meg villájában saját gyűjteményéből, amikor 1974-ben haza tért Tanzániából. A kiállításon megtekinthetjük Nagy Endre egykori dolgozószobáját és benne a személyes tárgyait, íróasztalát, könyveit, és megannyi érdekes afrikai csecsebecsét. A többi helységet és folyosót különféle trófeák, kipreparált állatbundák, oroszlán, vaddisznó, antilop, leopárd, orrszarvú, elefánt teszi különlegessé.

Szafari Park

Az apró szafari parkban tevéket, zebrákat, struccokat, antilopokat és bivalyokat is láthatunk. Lehetőség van pónin lovagolni is.

A parkban helyet kapott néhány maszáj kunyhó, melyeket életnagyságú bennszülött fotókópiák őrzik. A látogatók akár nyitott terepjáróval is körbe járhatják a mini szafari parkot, melynek végén egy kilátótoronyból csodálhatjuk meg a Szigligeti-öbölt.