Ábrahámhegyi Strand – Ábrahámhegy

Az Ábrahámhegyi Strand a Balaton északi partján helyezkedik el, a Brúnót-patak mellett, ami közvetlenül a strandnál torkollik a Balatonba. A strand az elmúlt években számos felújításon, korszerűsítésen ment keresztül, hogy az ide érkező vendégek minden igényét ki tudja elégíteni. A strand májustól szeptemberig várja a fürdőzni vágyókat olyan szolgáltatásokkal, melyeket igénybe véve mindenki minőségi időt tölthet el.

Az Ábrahámhegyi Strand a 2022-es Kék Hullám Zászló strandminősítésen 5 csillagos zászlót kapott!

Vízpart

A több mint 150 méter hosszú partszakasszal rendelkező Ábrahámhegyi Strand csaknem 1,1 hektár zöld területtel rendelkezik, így kicsivel több, mint 1000 ember kényelmét tudja biztosítani csendes és nyugodt környezetben. Füves partja és árnyékot adó fái mindenkit napozásra buzdítanak. Lassan mélyülő vizének köszönhetően a kisebb korosztály is önfeledten szórakozhat. A vizen stégeket helyeztek el, melynek köszönhetően könnyebb a vízbejutás és ugrálni is lehet róla. 1990-ben és 2006-ban egy felújításon esett át, melynek keretén belül megújult a a strand bejárata, valamint vizesblokkjai. Továbbá több napozó rész is kialakításra került és megújult a térburkolat.

Szolgáltatások

Az Ábrahámhegyi Strand szolgáltatásainak köszönhetően egy teljes napot eltölthetnek itt, unatkozás nélkül. Természetesen van vízibicikli kölcsönzési lehetőség, emellett a sport szerelmesei a röplabda pályán, a focipályán vagy esetleg a kosárlabda pályán élvezhetik a napot. Akik esetleg otthon hagyták az úszógumit vagy a strandmatracot, nekik sincs okuk aggódásra, hiszen strandholmi vásárlási lehetőség is adott.

A gyerekek a pancsolás mellett a modern játékelemekkel felszerelt játszóteret is igénybe vehetik. A strand egész területén ingyenes Wi-Fi használati lehetőség adott. A kényelmesebb öltözködést öltözők biztosítják, ruháik megőrzése érdekében pedig kabinokat bérelhetnek. A strand mozgáskorlátozottak részére is tökéletes választás lehet, ugyanis a felújításoknak köszönhetően akadálymentes kerekesszékes lejáró és mosdó is kialakításra került.

Étkezési lehetőség

A strand területén mindössze 5 db büfé áll a vendégek részére széles választékkal. A büfékben a hagyományos strandos ételek és italok lelhetők fel, valamit pizza, hamburger, hal, hot-dog, palacsinta és gofri áll a vendégek rendelkezésére. Emellett üdítők, rágcsálnivalók, jégkrémek, alkoholok sokasága olvasható az étlapon. A büfék jelenleg 48 nem dohányzó és 16 dohányzó hellyel rendelkeznek.

Megközelítés

Az Ábrahámhegyi Strand a Balaton északi partján helyezkedik el a Vasút utca végén. A bejárat előtt egy óriás parkoló található, ami csaknem 200 autó parkolását tudja biztosítani ingyenesen. A bejárat épülete mellett helyezkednek el a büfék, ezután a sportpályák, aztán pedig a vízpart. Megközelítése tömegközlekedéssel is egyszerű, a vasútállomás és a buszmegálló is körülbelül 5 percnyi sétára találhatók.