40. Lidl Balaton-átúszás – Révfülöp

2022. júliusában már 40. alkalommal kerül majd megrendezésre a Lidl Balaton-átúszás. A leküzdésre váró 5,2 km-es táv ezúttal is Révfülöp és Balatonboglár között fog húzódni. Nem kell azonban csüggedniük azoknak sem, akik szerényebb kihívásra vágynak: egy 2,6 km-es körverseny várja őket a balatonboglári Platán strandnál.

A jubiláló rendezvény esőnapjai: július 24., 30., 31., augusztus 6., 7., 13., 14.

Hasznos tudnivalók

A megmérettetés alatt 3 kórházhajó állomásozik a táv különböző pontjain, a biztonságos úszófolyosóért pedig 18 vitorlás felel, ahol szükség esetén frissítőt és szőlőcukrot is biztosítanak. Rajtolni legkésőbb 12:00-ig lehet, beérni pedig 15:00-ig. A célnál tea és egy beérkezői csomag üti azoknak a markát, akik sikerrel teljesítették a kihívást. Az időmérésről egy chipes karszalag gondoskodik, ami a nevezési díj kifizetése után vehető át. Mindkét helyszínen van öltöző, csomagmegőrző és ruhatár.

Távok

A klasszikus, 5200 méteres táv a révfülöpi kikötő mellett elterülő focipályától indul és a balatonboglári Platán strandon ér véget. Ezzel szemben a Féltáv csak Balatonboglár területére korlátozódik: a 2600 méternyi körúszás a Platán strandon veszi kezdetét, a fordulót pedig az 1300. méternél elhelyezett vízi bója jelzi.

Orvosi igazolás

Ahogy azt eddig is megszokhattuk, a próbatételnek csak úgy lehet nekifutni, ha 2022. július 1-je után beszerzett, a részvételt engedélyező orvosi igazolással rendelkezünk. Ezt az igazolást egy vizsgálat után ugyan a helyszínen is kiállítják, de a versenyzők maguknak és a szervezőknek is sok időt és pénzt spórolhatnak, ha előre gondoskodnak a papírról.